Danmark mit fædreland tekst

Danmark, mit Fædreland – H.C. Andersen-Centret

 

I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går. Du danske sprog, du er min moders stemme, så sødt velsignet du mit hjerte …

H.C. Andersen, En tekst- og informationsbase

I Danmark er jeg født – Højskolesangbogen

I Danmark er jeg født

Danmark, mit fædreland! 2. Hvor reder sommeren vel blomstersengen … Tekst: H.C. Andersen, 1850. Melodi: Henrik Rung, 1850 og Poul Schierbeck, …

H.C. Andersens kærlighedserklæring til det danske land og sprog blev skrevet i kølvandet på treårskrigen i 1850. Digterens mange udenlandsrejser fik kritiske røster til at så tvivl om hans nationale sindelag, men med I Danmark er jeg født fik han tilbagevist anklagerne. I Højskolesangbogen er angivet tre melodier.

I Danmark er jeg født. Digt af H.C. Andersen – Grænseforeningen

I Danmark er jeg født. Digt af H.C. Andersen | Grænseforeningen.dk

Bedst kendt, ja, den eneste af disse dagsaktuelle tekster, der har overlevet, er ”I Danmark er jeg født”, også kendt under overskriften ”Danmark, mit fædreland” …

Danmark, mit fædreland – frydhaven

4kløverskolen, afd. Frørup. Danmark, mit fædreland. Tekst: H.C. Andersen – Melodi: Sebastian. D. Gm. D. I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme,.

Danmark, mit Fædreland – Wikipedia, den frie encyklopædi

“Danmark, mit Fædreland” er et dansk digt skrevet af H.C. Andersen i 1850. Den kendes også under titlen fra førstelinjen “I Danmark er jeg født”.

Danmark, mit Fædreland af H.C. Andersen | Studienet.dk

”Danmark, mit Fædreland” blev trykt første gang i bladet Fædrelandet den 5. marts 1850. Det blev genudgivet i 1851 i Fædrelandske Vers og Sange under Krigen i …

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere digtet ”Danmark, mit Fædreland” af H.C. Andersen. Digtet er også kendt som ”I Danmark er jeg født”. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, so (…)

Anders Samuelsen – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland …

Anders Samuelsen – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland! **** Der pågår nogle steder en konkurrence om hvem der er mest dansk og hvem der mon har den rigtige definition af danskhed. Jeg mener der er uklogt at forsøge at monopolisere Danmark og danskhed. Vi gør vel alle – uanset hvor vi er – vores for at fremme det vi synes er det bedste ved Danmark. Vi er bare ikke altid enige om hvad det så er. Men at pege fingre og sige “du er udansk hvis du ikke køber min definition” kan jeg ikke se formålet med. Selv min egen kærlighed til vores fædreland er vanskelig at koge ned i nogle få sætninger. Det er jo en nu ca 47-årig gammel følelse som konstant udvikler sig – og som endda er præget af folk der er ældre end mig, ja også af mennesker der ikke længere er her. Men …. sådan en stille og blid sommeraften som i aften, hvor jeg kan høre yngste søn, der synger i køkkenet, mens han laver mad til os og mens hunden kigger dovent på mig, da glæder jeg mig over det der er gået godt og ser frem til et par gode ferieuger med mennesker der siger de holder af mig, ja ligefrem elsker mig. Se, det foregår lige nu og er også en del af det Danmark, der er mit fædreland: “Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland!” som H. C. Andersen digtede så smukt om – genlæs teksten og nyn selv med. Bedste hilsner Anders I Danmark er jeg født Tekst: H. C. Andersen, 1850 I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går. Du danske sprog, du er min moders stemme, så sødt velsignet du mit hjerte når. Du danske, friske strand, hvor oldtids kæmpegrave stå mellem æblegård og humlehave. Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland! Hvor reder sommeren vel blomstersengen mer rigt end her, ned til den åbne strand? Hvor står fuld månen over kløverengen så dejligt som i bøgens fædreland? Du danske, friske strand, hvor Danebrogen vajer, – Gud gav os den, – Gud giv den bedste sejer! Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland! Engang du herre var i hele Norden, bød over England, – nu du kaldes svag, et lille land, og dog så vidt om jorden end høres danskens sang og mejselslag. Du danske, friske strand, plovjernet guldhorn finder, Gud giv dig fremtid. som han gav dig minder! Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland! Du land, hvor jeg blev født, hvor jeg har hjemme, hvor jeg har rod, hvorfra min verden går, hvor sproget er min moders bløde stemme og som en sød musik mit hjerte når. Du danske, friske strand med vilde svaners rede, I grønne ø’r, mit hjertes hjem hernede! Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg! Danmark, mit fædreland! | Facebook

Danmark, mit fædreland!” som H. C. Andersen digtede så smukt om – genlæs teksten og nyn selv med. Bedste hilsner Anders I Danmark er jeg født Tekst: H. C. …

Dig elsker jeg!Danmark, mit fædreland!****Der pågår nogle steder en konkurrence om hvem der er mest dansk og hvem der mon har den rigtige definition…

H.C. Andersen: Danmark, mit Fædreland (1850)

H.C. Andersen: Danmark, mit Fædreland (1850). I de senere år har flere fremført det forslag at vælge H.C. Andersens “I Danmark er jeg født” som nationalsang …

Isam B – I Danmark Er Jeg Født Lyrics – Genius

Isam B – I Danmark Er Jeg Født Lyrics | Genius Lyrics

Danmark, mit fædreland. [Vers 2] Hvor reder sommeren vel blomstersengen. Mere rigt end her ned til den åbne strand? Hvor står fuldmånen over kløverengen

I Danmark Er Jeg Født Lyrics: I Danmark er jeg født, der har jeg hjemme / Der har jeg rod, derfra min verden går / Du danske sprog, du er min moders stemme / Så sødt velsignet du mit hjerte når / Du danske

H.C. Andersen og musikken – I Danmark er jeg født – www.kb.dk

Netop denne tekst har oplevet det forunderlige at blive meget populære med flere … Digtet Danmark blev udgivet i avisen Fædrelandet den 5. marts 1850.

Keywords: danmark mit fædreland tekst